7 Beste TV Merken van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 10 jun 2024
Ieder televisie merk blinkt weer ergens anders in uit. 7 Beste TV Merken van 2024

Als u zonder technische kennis naar een nieuwe televisie gaat zoeken, lijken alle TV’s erg op elkaar. Het is verstandig om eerst een goed merk te kiezen dat bij u past, voordat u verder gaat kijken naar de technische specificaties van een bepaald model.

Om de beste TV merken van dit moment te bepalen, hebben we rekening gehouden met veel criteria. Onder deze criteria vallen bijvoorbeeld het aanbod aan TV’s van een merk, de kwaliteit van het smart platform, en eventuele unieke beeld- en geluidstechnologieën die een merk bezit.

TV merk Kenmerken
Samsung Samsung is het beste TV merk van dit moment. Met veel kwalitatieve QLED TV's en modellen als The Frame is er een keuze voor iedere gebruiker.
LG LG heeft het laatste jaar veel high-end modellen ontwikkeld met de beste beeldkwaliteit. Met extra functies zoals Multi-View is het gebruik nog makkelijker geworden.
Sony Sony biedt hoogwaardige TV's aan in bijna ieder formaat. Ook zijn er nu modellen met QD-OLED scherm voor de allermooiste beeldweergave.
TCL TCL is één van de snelst groeiende TV-merken, en dat is vooral te danken aangezien hun betaalbare QLED smart TV's.
Philips Philips heeft een groot aanbod aan TV's, waardoor er voor iedere gebruiker de perfecte TV te vinden is. Kies voor Philips Ambilight en ervaar prachtige sfeerverlichting.
Panasonic Panasonic heeft veel smart TV's te koop met Android smart platform. Panasonic biedt als één van de weinige aanbieders ook kleine 42 inch OLED TV's.
Salora Salora heeft betaalbare televisies in ieder formaat. Salora biedt ook goedkope QLED TV's aan met een goede beeldkwaliteit.

1. Samsung

beste tv merk samsung

Samsung is het beste televisie merk van dit moment. Van klein tot groot en van goedkoop tot duur, voor iedere soort gebruiker is er wel een Samsung TV te vinden die bij hen past.

Zo biedt Samsung bijvoorbeeld de Samsung QLED reeks en de Samsung The Frame reeks, welke allebei een geweldig beeld en geluid bieden. Veel modellen zijn voorzien van de One Connect Box waarmee u gemakkelijk alle kabels wegwerkt.

Naast de uitstekende beeld- en geluidskwaliteit zijn Samsung smart TV’s ook zeer gebruiksvriendelijk. Met de slimme afstandsbediening en het eenvoudige interface van Tizen zijn de televisies gemakkelijk te bedienen en bieden ze gemakkelijk toegang tot alle populaire streamingdiensten.

Voordelen van Samsung TV's

 • Groot aanbod in ieder formaat
 • Goede geluidskwaliteit
 • Modellen met One Connect Box
 • Eenvoudig smart platform (Tizen)

2. LG

beste tv merk lg

Op de tweede plek van de beste TV merken staat LG. LG biedt veel smart TV’s aan voor iedere soort gebruiker. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een haarscherpe LG OLED TV als u wilt genieten van de allermooiste beelden en beste geluidskwaliteit.

De nieuwste high-end modellen van LG beschikken over een unieke functie genaamd Multi-View. Hiermee kunt u uw scherm indelen in meerdere vakjes, waardoor u meerdere dingen tegelijkertijd kunt doen op uw televisie - hoe vet is dat?

LG TV’s draaien op een eenvoudig smart platform genaamd webOS. Met de Magic Remote stuurt u deze interface gemakkelijk aan, en heeft u toegang tot talloze apps zoals Netflix, YouTube en Spotify.

Voordelen van LG TV's

 • webOS smart platform biedt veel apps
 • Handige Magic Remote
 • Groot aanbod aan OLED TV's
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

3. Sony

beste tv merk sony

Sony biedt tegenwoordig ook televisies van uitstekende kwaliteit binnen iedere prijsklasse. Of u nu een kleinere 32 inch Sony TV zoekt of een grote 75 inch Sony TV voor in uw thuisbioscoop, alles is mogelijk.

Ook Sony gaat de laatste jaren goed mee met de trends in de TV-wereld. Zo biedt Sony nu ook televisies aan met haarscherp QD-OLED scherm, en zijn er zelfs modellen te vinden met een razendsnelle processor genaamd de XR chip.

Smart TV’s van Sony draaien op het Google TV smart platform. Dit smart platform is uitstekend voor de gebruiker die niets liever doet dat het kijken van films en series. Sony smart TV’s bieden hierdoor namelijk aanbevelingen voor films of series op basis van uw kijkgeschiedenis. Erg handig als u even niet meer weet wat u moet kijken!

Voordelen van Sony TV's

 • Ook grote 77 & 85 inch TV's
 • Keuze uit veel Sony OLED TV's
 • Google TV smart platform
 • Grote HDR-dekkingsgraad

4. TCL

beste tv merk tcl

Jaren geleden zou TCL nergens te bekennen zijn in deze lijst met beste TV merken, maar momenteel is het één van de snelst groeiende merken. Dit is vooral te danken aan hun QLED TV’s die aangeboden worden voor scherpe prijzen.

Van 32 t/m 85 inch, TCL biedt smart TV’s aan in alle formaten. U heeft hierbij de keuze uit een Android TV of Google TV. Beiden zijn gebruiksvriendelijk en ondersteunen alle populaire streamingdiensten en apps.

Voordelen van TCL TV's

 • Betaalbare QLED TV's
 • Keuze uit ieder formaat, van 32 t/m 85 inch
 • Veel 4K-modellen
 • Spraakbesturing

5. Philips

beste tv merk philips

Philips kan natuurlijk niet wegblijven uit de lijst van beste TV merken. Philips biedt hoogwaardige televisies aan in iedere prijsklasse. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een model met 4K resolutie voor de scherpste beelden, of een 10 bit paneel voor een nog realistischere beeldweergave.

Ook bij Philips heeft u de keuze uit OLED TV’s. Deze zijn dan wel iets duurder, maar u geniet wel van een nog betere beeldkwaliteit. Philips OLED TV’s kunnen de diepste zwartwaarden tonen, en hebben een sterk contrast tussen donker en licht.

De speciale Ambilight technologie is toch wel de reden die veel consumenten overhalen om te kiezen voor een Philips TV. Deze technologie toont verlichting rondom het scherm, op basis van de kleuren die op dat moment op de televisie te zien zijn. Dit zorgt voor een fijne sfeer en is rustgevend voor de ogen.

Voordelen van Philips TV's

 • Modellen met sfeerverlichting (Ambilight)
 • Ook groot aanbod aan kleine formaten
 • Android smart platform
 • Veel 100 Hz modellen

6. Panasonic

beste tv merk panasonic

Ook Panasonic verdient zeker een plek in de lijst van beste televisie merken. Vanwege hun grote aanbod aan televisies is er een geschikte TV te vinden in bijna ieder formaat. Daarnaast is Panasonic ook redelijk betaalbaar als we TV’s vergelijken met andere merken.

Panasonic biedt als één van de enige merken OLED televisies aan in kleinere formaten. Zo zijn er meerdere 42 inch Panasonic OLED TV’s te vinden, waardoor u zelfs op een kleiner scherm kunt genieten van de allermooiste beelden.

Het grootste gedeelte van Panasonic TV’s draait op het Android smart platform. Hierdoor heeft u toegang tot de Play Store, waar u al uw favoriete streamingdiensten en games kunt downloaden. Ook heeft u een ingebouwde Chromecast voor het streamen vanaf ieder mobiele apparaat.

Voordelen van Panasonic TV's

 • Groot aanbod aan 4K & OLED TV's
 • Android & Firefox smart platform
 • Ook veel keuze uit kleine formaten
 • Realistische kleurweergave

7. Salora

beste tv merk salora

Als u op zoek bent naar een betaalbare televisie, dan is Salora een geweldig merk. Salora biedt betaalbare televisies in ieder formaat, zodat er ook een goede TV te vinden is voor de consument met wat minder budget.

Zo biedt Salora zelfs QLED TV’s voor een lage prijs. Voor een 43 inch QLED TV van Salora bent u nog geen €450 kwijt, terwijl soortgelijke modellen bij andere merken een stuk duurder zijn.

Voordelen van Salora TV's

 • Veel betaalbare TV's
 • Goedkope QLED modellen
 • Android smart platform
 • Meeste modellen geschikt voor gaming
Over de auteur

Remco Bravenboer is een expert op het gebied van televisietechnologie en eigenaar van TVPedia. Met zijn passie voor technologie en televisies heeft hij een website gecreëerd waar de beste televisies worden onderzocht en beoordeeld. Met zijn uitgebreide kennis en expertise weet Remco alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van televisies en deelt hij deze kennis graag met zijn lezers. Lees hier meer over hem en TVPedia.

remco bravenboer - tvpedia